Branimir Glavaš : Srbija neka ćuti dok je vode okoreli neofašisti!

0

Branimir Glavaš smatra da su optužbe iz Srbije groteksne i da treba samo treba pogledati biografije vodećih ljudi

Saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš u četvrtak je u Osijeku prvi put nakon sedam godina održao konferenciju za novinare na kojoj je odgovorio na, kako je rekao, velikosrpske diplomatske note, mešanje u unutaršnju politiku Republike Hrvatske i nastavak pritiska na hrvatsko pravosuđe.

On smatra da njihove optužbe iz Srbije zvuče još grotesknije, podseti li se na biografiju današnjeg srpskog premijera Aleksandra Vučića, aktualnog predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića kao i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

Dakle, Srbija je i danas, kad svim silama pokušava ući među porodicu evropskih naroda, uz Šešelja, taoc dokazanih četničkih ideologa Vučića i Nikolića. Na čelu Srbije nisu normalni političari demokratskih proevropskih uverenja i pogleda, već istine radi to treba javno reći, okoreli srpski neofašisti i pročetnički nacionalisti koje Hrvatska treba procesuirati zbog zlodela koja su radili tokom Domovinskog rata za vrijeme velikosrpske agresije na području Republike Hrvatske“, rekao je Glavaš.

Dodao je da su „sva trojica aktivni učesnici velikosrpske i četničke agresije na Hrvatsku od 1991. do 1995. te zbog toga trebaju odgovarati pred hrvatskim sudovima“. Napomenuo je kako su im građani Srbije dali poverenje na izborima i nije na njemu da se meša u njihovu unutarašnju politiku, ali, ako građani Srbije žele u 21. veku živeti i graditi četničku državu to je njihovo pravo i poštuje njihovu želju.

„Današnji srpski premijer Vučić pretio je javno sa Skupštinske govornice u Beogradskoj Skupštini da za svakog ubijenog Srbina treba ubiti sto Muslimana, a ujedno odgovaram protivpitanjem: Zamislite samo da smo mi u Hrvatskoj primenjivali metodu tog „kulturnog i civilizovanog“ četnika? Pa danas u Hrvatskoj ne bi bilo niti jednog Srbina“, rekao je Glavaš.

Glavaš je, kao građanin Hrvatske, zatražio od nadležnih da se istražuju li tehničkog premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića zbog mogućeg počinjena kaznenog đela ratnog zločina na području Hrvatske i BiH u vremenu od 1991. do konca devedesetih godina ili ne

Njuzvik

POSTAVI ODGOVOR

*