Бранио земљу, преживео два метка, а сада му инфракт оштетио срце. Херој са Kошара.

0

Живко Попов (39) из Бачког Градишта, борац са Kошара, отац четворо деце, доживео је инфаркт пре месец дана, када му је оштећено 70 одсто срца, пише Српски телеграф.

Чланови његове породице моле за помоћ јер овог храброг човека само лекови коштају 8.000 динара месечно, а остали су без редовних примања откако је пао у постељу.

Рањен у главу у руку

На Kошарама је 11. маја 1999. Попов задобио тешке повреде када је рањен у главу и руку, а после рата лечен је и на неуропсихијатрији због последица стреса. Данас је отац четворо деце, које је издржавао радећи најтеже физичке послове све до 28. марта, када је доживео срчани удар.

– Уградили су ми два стента, а потребно је да ми уграде још два 12. јуна. Потпуно сам онеспособљен за рад, лекари су ми забранили и бицикл да возим, а камоли да обављам тешке физичке послове које сам до сада радио. Обраћао сам се социјалној служби за помоћ око набавке лекова, али одбили су ме, кажу да то није њихова област – прича Попов.

Најскупљи лек који мора да купује на сваке четири недеље јер се не добија о трошку осигурања кошта 5.000 динара.

Адреса: Живко Попов; Ул. Партизанска 71; 21217 Бачко Градиште.

Жиро рачун: 220-2230000050450-67; Живко Попов Про Цредит Банк

Фирма га ођавила

– Дан пре него што сам доживео инфаркт, пријавили су ме као привременог радника у фирми „Телинг“ из Новог Сада, да би, док сам био у болници, већ 3. априла сазнао да су ме ођавили. Пријавио сам их Инспекцији рада, где ми је речено да ће их казнити, али ја од тога немам ништа – каже Попов, чији најстарији син има 17 година.

Он наводи да супруга помаже колико може јер повремено ради сезонске послове, док се деца школују.

– Нажалост, она не може да заради довољно за живот шесточлане породице. Док сам могао, ја сам се старао о нама, а сада ме душа боли јер нисам више способан – с горчином у гласу прича овај Kошарац, који је у одсудним тренуцима бранио државу која га је заборавила.

Србија Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*