Branio zemlju, preživeo dva metka, a sada mu infrakt oštetio srce. Heroj sa Košara.

0

Živko Popov (39) iz Bačkog Gradišta, borac sa Košara, otac četvoro dece, doživeo je infarkt pre mesec dana, kada mu je oštećeno 70 odsto srca, piše Srpski telegraf.

Članovi njegove porodice mole za pomoć jer ovog hrabrog čoveka samo lekovi koštaju 8.000 dinara mesečno, a ostali su bez redovnih primanja otkako je pao u postelju.

Ranjen u glavu u ruku

Na Košarama je 11. maja 1999. Popov zadobio teške povrede kada je ranjen u glavu i ruku, a posle rata lečen je i na neuropsihijatriji zbog posledica stresa. Danas je otac četvoro dece, koje je izdržavao radeći najteže fizičke poslove sve do 28. marta, kada je doživeo srčani udar.

– Ugradili su mi dva stenta, a potrebno je da mi ugrade još dva 12. juna. Potpuno sam onesposobljen za rad, lekari su mi zabranili i bicikl da vozim, a kamoli da obavljam teške fizičke poslove koje sam do sada radio. Obraćao sam se socijalnoj službi za pomoć oko nabavke lekova, ali odbili su me, kažu da to nije njihova oblast – priča Popov.

Najskuplji lek koji mora da kupuje na svake četiri nedelje jer se ne dobija o trošku osiguranja košta 5.000 dinara.

Adresa: Živko Popov; Ul. Partizanska 71; 21217 Bačko Gradište.

Žiro račun: 220-2230000050450-67; Živko Popov Pro Credit Bank

Firma ga ođavila

– Dan pre nego što sam doživeo infarkt, prijavili su me kao privremenog radnika u firmi „Teling“ iz Novog Sada, da bi, dok sam bio u bolnici, već 3. aprila saznao da su me ođavili. Prijavio sam ih Inspekciji rada, gde mi je rečeno da će ih kazniti, ali ja od toga nemam ništa – kaže Popov, čiji najstariji sin ima 17 godina.

On navodi da supruga pomaže koliko može jer povremeno radi sezonske poslove, dok se deca školuju.

– Nažalost, ona ne može da zaradi dovoljno za život šestočlane porodice. Dok sam mogao, ja sam se starao o nama, a sada me duša boli jer nisam više sposoban – s gorčinom u glasu priča ovaj Košarac, koji je u odsudnim trenucima branio državu koja ga je zaboravila.

Srbija Danas

POSTAVI ODGOVOR

*