Бранкица Јанковић: Бора Ђорђевић је дискриминисао гејеве!

0

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић саопшила је данас да је музичар Бора Ђорђевић извршио дискриминацију у колумнама „Драга, не буди педер“ и „Драга, не буди педер два“ које су објављене 21. и 28. маја 2016. године.

Повереница је обавестила и јавност да „Српски телеграф“ није поступио по њеној препоруци да објави извињење због ових текстова и да предузме мере да како се текстови који подстичу дискриминацију, мржњу или насиље, не би објављивали у овим новинама, јер, према Закону о јавном информисању и медијима одговорни уредник одговара за садржај који уређује.

Притужбе због дискриминације у текстовима поднела је организација Регионални инфо центар.

„Ђорђевић је у колумнама изнео идеје и ставове који представљају кршење забране говора мржње према припадницима ЛГБТ популације, називајући их погрдним називима ‘педери’, ‘чмарољуби’ и ‘буљолози’. Такође, изражене су и идеје и ставови који су узнемирујући и понижавајући и којима се вређа достојанство трансродних особа“, навела је Повереница.

Kако се наводи, Ђорђевић је „врло тенденциозно“ послао поруку са су хомосексуалне особе „настране“ и да је прихватљиво да их други вређају, узнемиравају и понижавају.

Kако се наводи он је организаторима Параде поноса препоручио да позову навијаче, јер су они „врло толерантни према различитима“ и навео: „Једино из дна душе мрзим и презирем оне болесне идиоте који би да убаце педерастију у школе, који би да усвајају децу. То нису педери, то си педерчине. Њих би све послао у земље ислама, где је за њихову болест предвиђена смртна казна. Будите сигурни да нисам хомофоб, само сам нормалан“.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*