Бранкица Јанковић: Ускоро геј Парада неће бити скуп високог ризика

0

Повереница за равноправност Бранкица Јанковић изјавила је да је овогодишња Парада поноса протекла у мирнијој атмосфери, уз мање тензија и више одговорности носилаца политичких функција, те да се нада да у наредном периоду Прајд више неће бити скуп високог ризика.

„Не кажем да је савршено, али је другачије у односу на прошле године“, истакла је Јанковић за Н1 и додала да су организатори више пута поновили да су задовољни.

Она је истакла да не може да упути замерку организаторима због великог обезбеђења јер је, каже, боље ангажовати велики број полицајаца уколико је безбедносна процена то захтевала.

„И сама, као грађанка, верујем да ће ускоро безбедносна процена бити другачија. Да то више неће бити скуп високог ризика“, рекла је повереница.

Говорећи о стању права и безбедности припадника ЛГБТ заједнице, повереница је рекла да се дешавају случајеви насиља, али да је тешко дати општу оцену.

„Доста је тешко оценити стање једне групе која је дискриминисана. Они су најпозванији да кажу шта је реално стање. Судећи по Паради и још неким параметрима рекла бих да је боље и да се креће у добром правцу“, навела је Јанковић.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*