Брат Марине Абрамовић открио њену највећу тајну: „Марина се стиди се свог порекла“

0
Generated by IJG JPEG Library

Kаже да се није удавала, а има два брака иза себе. За оца је говорила да је народни херој, а био је само стари комуниста, објашњава брат познате уметнице Велимир Абрамовић.

Ако ико добро познаје Марину Абрамовић, онда је то њен рођени брат Велимир. Он је само за магазин “Њузвик” открио непознате детаље о славној сестри, која је уметница светског гласа. Он каже да књига коју ће Марина објавити вероватно бити фалсификат сопственог живота.

“Нико од нас у породици више нема ниједну њену слику из детињства. Све је покупила, чак и од покојног оца и мајке. Она се много стиди тог периода и највише би волела да само она може да исприча како се све дешавало, без обзира на истину”, започео је исповест брат.

Kраљица перформанса, како воле да је називају светски медији, или бака перформанса, како сама себе воли да зове, има импозантну каријеру, дугу 40 година. Од 1976. године, кад је напустила бившу Југославију, преко Амстердама, где је живела, па све до Њујорка, у који се преселила 2005. године.

То да Марина фалсификује своју биографију доказ су њене речи да се никад није удавала.

“Она, заправо, има два брака. Први брак је мање-више познат, била је удата за уметника Нешу Париповића, такође концептуалног уметника, и то неколико година у време док је живела у Београду. Други пут се удала за Паола Kаневарија, италијанског уметника који је био заљубљен у њу, мада 17 година млађи од ње. Потицао је из имућне породице јер му је отац био добар пријатељ с Мусолинијем. Е, с Паолом је била у браку од 2012. до 2014. године, мада она тај брак и није сматрала озбиљним”, закључује Велимир.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*