Брат Вука Драшковића купио „Вршачке винограде“ (ВИДЕО)

Предузеће "Вршачки виногради" продато је по цени од 575 милиона динара концерну "Свислајон Таково", које је у власништву бизнисмена Родољуба Драшковића. Очекује се да ће уговор са новим власником бити потписан наредне недеље.

0

За куповину „Вршачких винограда“, фирме по којој је Вршац познат и ван граница Србије, поред концерна „Свислајон Таково“ били су заинтересовани и словачки „Порфинекс“ и „Нива“.

Ипак, највећу понуду на лицитацији дао је Родољуб Драшковић, који каже да бренду „Вршачки виногради“ жели да врати стари сјај.

„Ја сам задовољан што сам ‘Вршачке винограде’ вратио Вршцу. План ми је да инвестирам у Вршачке винограде и да им вратим бренд који су имали пре 25 година“, истиче Родољуб Драшковић.

Уз неизоставна питања о пословним плановима, намеће се и питање о судбини радника, са обзиром на то да „Вршачки виногради“, као фирма у стечају, тренуто немају стално запослених.

На списку „Вршачких винограда“ налази се 2000 хектара засада винове лозе, од чега 700 хектара у роду, подрум са неколико хиљада литара вина на лагеру, 206 објеката и 104 возила.

Очекује се да ће, након данашње лицитације, уговор о власништву бити потписан кроз две недеље.

Подсећамо на то да су „Вршачки виногради“ новог власника добили након три неуспеле приватизације и покушаја реструктуирања. Драшковићу су продати из стечаја, у коме се налазе од 2015. године. Почетна цена била је 480 милиона динара.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*