Братска мисија на моторима

0

СА крстом као штитом и молитвама Господу спремају се црногорски и руски мотоциклисти да крену у поход на света места Црне Горе, Србије, Бугарске и Русије, са циљем чвршћег обједињавања православног народа на овим просторима. Пројекат под именом „Света гора“ промовисан је пред новинарима, с вером да ће он дуго живети. – У протеклих десетак година прошли смо више од 30 маршрута по Балкану и открили богатство православних светиња на том простору и наравно у Црној Гори – казао је Строгој Јевгенијев из мото-клуба „Ноћни вукови“ Федерације мото-туризма Русије. – Наши догађаји постављају за циљ уједињење народа православне вере у данашњем тешком времену, када невидљиви режисер покушава да разбије наше многовековно братство интригама и сметњама, и да унесе немир у наш православни свет мржњом. Ове мотоциклистичке руте су отвореног карактера, а сви они који желе да буду део ове колоне ходочасника могу им се придружити.

– Управо смо се вратили из Бугарске и надамо се да ћемо у октобру или новембру имати ходочашће у Црној Гори – пожелео је Јевгенијев.

Представник мото-клуба „Ноћни вукови“ из Црне Горе Жељко Вукчевић најавио је да крајем октобра око 40 мотоциклиста иде на Хиландар и да ће тако бити сваке године, док је свештеник Митрополије црногорско-приморске Анђелко Боричић подсетио да међу мотоциклистима „Ноћних вукова“ има и свештеника!

ОСТАЈУ ЗАЈЕДНО

– ЛЕТА господњег 2015. и ми, као најмањи од све словенске браће, добили смо част и задовољство да се на застави „Ноћних вукова“ нађе и име одељења Црна Гора. Циљеви, вера и нада исти су нам као и браћи из Русије, Белорусије, Србије, Републике Српске, Македоније, Бугарске. Братство које нас веже, вера и нада у Христа Спаситеља и осећај припадности једнородној и једнокрвној породици чини нас поносним и стаменим пред искушењима светским. Као што нису ни наши преци, дали смо реч да ни ми нећемо издати брата. И сећамо се речи Господње: Где су два или три сабрана у име моје, и ја сам међу њима. Живимо и постојимо за то да је с нама Бог – пише на интернет презентацији црногорског одељења мото клуба „Ноћни вукови“.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*