БРИСЕЛ ПОСТАВЉА РИГОРОЗНЕ УСЛОВЕ БЕОГРАДУ Унија спрема удар на Србију!

0

Србија ће се за који дан наћи на удару ЕУ, а све са циљем да се Београд натера да уведе санкције Русији или да бар заоштри односе с Москвом, као и да призна независност јужне српске покрајине

Према сазнањима нашег листа из извора блиских дипломатским круговима у Бриселу, од септембра ће званичници ЕУ кренути у свеобухватну офанзиву на Србију, која ће бити изложена неупоредиво већим притисцима него до сада.

– Брисел ће све јасније и отвореније тражити од Београда да се отворено дистанцира од Русије, а на крају ће ти захтеви резултирати жељом ЕУ да Србија уведе санкције Русији. Такође, ући ће се у фазу у којој ће се све отвореније тражити признање независности јужне српске покрајине, такозване Републике Kосово. Такође ће повести рачуна и о владавини права, а о чему је Дејвид Мекалистер већ говорио приликом састанка са председником Србије Александром Вучићем – каже нам наш извор.

Према његовим речима, постоје притисци одређених земаља да на дневни ред што пре дође поглавље 31, које се бави спољном, безбедносном и одбрамбеном политиком. То би у случају Србије посебно било важно када је реч о односима с Руском Федерацијом. У овоме предњаче Пољска и балтичке земље, од којих Естонија тренутно председава ЕУ до краја године.

– Естонија, Летонија, Литванија и Пољска инсистирају да се све на овом пољу убрза да би што пре „одвојили Београд од Москве”. Праве притиске и уцене могли бисмо да очекујемо од јануара – каже наш извор.

Што се тиче Kосова, Брисел тражи нове помаке у циљу даље нормализације односа, која се већ прати кроз посебно поглавље 35, а када је реч о владавини права, ово питање је обухваћено у областима 23 и 24, у ЕУ желе да се овој теми приступи са „истим ентузијазмом којим се воде економске реформе”.

Политички аналитиар Драгомир Анђелковић каже за „Ало!” да је очекивано да се Србија нађе пред жешћим притисицма из Брисела, јер је циљ да се Србија што пре натера на признање Kосова и увођење санкција Русији.

– Оно што је добра вест за Србију је то што ЕУ није јединствена и што су Немачка и државе око ње још умерене када је реч о овим стварима. Србија ће се наћи под рафалном паљбом од земаља блиских Приштини, Загребу и Вашингтону – каже Анђелковић и додаје:

– Владавина права је само изговор Европске уније и параван, а иза њега се крију стварни циљеви Брисела, а то су заоштравање односа са Москвом, јер Европа не жели да Србија има добре односе са Русијом, и коначно решавање питања Kосова. То су стварни циљеви, све остало је фарса.

Захтеви ЕУ:

1. Владавина права у Србији

2. Увођење санкција Русији

3. Признавање независности Kосова

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*