Британци бесни: Краљица на реновирање палате потрошила 430 милона евра!

0

Бакингемска палата биће комплетно обновљена у идућих десет година, што ће британске пореске обвезнике коштати 369 милиона фунти, односно 430 милиона евра, објавило је министарство финансија Велике Британије.

„Kраљица Елизабета Друга биће у палати током целе рестаурације, која ће почети у априлу следеће године“, преноси ББЦ. Дотрајале електричне и водоводне инсталације замениће се први пут у последњих 60 година због страха од могућег пожара или поплаве.

Палата има 775 соба, укључујући 19 државничких, 52 краљевске и гостињске собе, 188 спаваћих соба за особље, 92 кабинета и 78 купатила.

Kао службена лондонска резиденција британских краљева служи од 1837. и отад је угостила бројне историјске личности, попут америчких председника Вудроа Вилсона и Џона Kенедија, Махатму Гандија, Нила Армстронга и Нелсона Манделу. Већина краљевских палата у власништву је краљичине фондације, али трошкове одржавања плаћа влада. Иначе, покренута је петиција да краљевска породица финансира ову обнову, а не порески обвезници и за сада је око 15.000 људи потписало петицију.

Kраљица Елизабета ће позвати Трампа у посету Британији

Kраљица Елизабета ће позвати новоизабраног председника САД Доналда Трампа у посету Великој Британији следеће године, како би „цементирали“ блиске везе две земље, јављају медији, тврдећи да је посета „тајно оружје“ за јаче односе.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*