Британска посланица мора поднети оставку јер је осудила пакистанце који сулују енглеске девојчице!

0

Британија: Посланица левичарске странке присиљена на оставку због јавног признања да пакистанске банде злостављају беле девојчице

Посланица Радничке странке, Сара Чампион, дала је оставку након жестоких напада на њу због тога што је за лист Сан отворено признала чињеницу да пакистанске банде циљано злостављају беле девојчице.

Чланак под насловом „Британски пакистански мушкарци силују и искориштавају беле девојчице – и време је да се суочимо с тим,“ наводи:

„Британија има проблем с британским пакистанским мушкарцима који силују и искоришћавају беле девојчице. Ето. Рекла сам то. Чини ли ме то расистом? Или сам само спремна назвати овај стравичан проблем оним што јест.“

Чампион је до своје оставке радила као посланица у Ротерхаму, познатом по стравичном дугогодишњем заташканом злостављању преко 1400 девојчица од стране пакистанских банди током периода од 16 година.

Током августа, Чампион је за ББЦ изјавила како страх од проглашавања расистом спречава власти у истрагама злостављања, након што се открило да је управо то био разлог заташкавања и занемаривања злостављања у Ротерхаму.

Упркос томе што се по истом шаблону у великом броју градова догодило практично исто, присталице екстремне левице Чампион су одмах оптужили за – расизам и исламофобију, те су затражили њену оставку.

Чампион се испрва на класичан начин покушала бранити тврдњама да уводни део чланка није она написала те да чланак није написан у њено име.

„Лист Сан је одлучио приказати наслов и уводне реченице на запаљив начин, а оне би могле бити схваћене као клеветање целе заједнице на основу расе, вере или земље порекла,“ покушала се обранити Чампион.

Међутим, касније се кроз имеил преписку испоставило да је њен тим прегледао чланак пре објаве те да је она наводно била одушевљена написаним.

„Извињавам се због увреде која је настала слабим одабиром речи у Сановом чланку у петак,“ написала је Чампион обзнанивши своју оставку.

„Забринута сам да би моја тренутна позиција у кабинету могла у погрешном смеру одвести кључна питања заштите деце, за које сам се борила читаву своју политичку каријеру. Стога жалим и нудим своју оставку…“ објаснила је Чампион.

Џереми Корбин, лидер странке, прихватио је њену оставку.

Судећи по изнесеном, указати на очигледна расистички мотивисана злостављања искључиво белих девојчица је – расизам и политичко самоубиство, барем када се ради о наводно демократском либералном систему.

Аутор: Трибун

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*