Британска пропагандна машинерија поново ударила по Србима

0

Свет је обишла информација да Том Харди, популарни глумац, спрема филм „Мy Wар Гоне Бy, И Мисс Ит Со“ по истоименој књизи Ентони Лојда, британског новинара, ратног извештача и репортера.

Kако стоје ствари, реч је о новом информационо-медијском пропагандном удару на Србе. Лојд је изразито анти-српски настројен.

„Мy Wар Гоне Бy, И Мисс Ит Со“ је књига мемоара и искустава из Босне и Херцеговине током Лојдовог службовања у британској војсци, пише Варајети.

Лојд је рођен у породици са изузетном војничком традицијом, а растао је уз ратне приче и херојске подвиге. Желео је да искуси рат са фронта, па је напустио Енглеску са 26 година и отишао у Босну и Херцеговину, где је сведочио ратним сукобима између Срба, Хрвата и Муслимана.

Британски војник-новинар на Алијиној страни

Kњигу је објавила издавачка кућа Атлантик Мантли Прес (Атлантиц Монтхлy Пресс), сада купљена од стране америчког издавачког гиганта Гров Атлантик (Грове Атлантиц).

Ова издавачка кућа, у опису књиге свог аутора Ентони Лојда, отворено пише да је Лојд видно на страни власти БиХ, да подржава НАТО бомбардовање Срба, нападајући и УН трупе које су се држале по страни током „покоља више хиљада Муслимана у Сребреници“.

Док Лојд види да је кривица на све стране, он је веома наклоњен босанским Муслиманима, одобрава НАТО бомбардовање Срба и окривљује НАТО јединице што нису реаговале у случају Сребренице, пише његова издавачка кућа „Атлантиц Монтхлy Пресс“ у опису Лојдове књиге на свом званичном сајту.

Практично, Атлантик Мантли Прес је оваквом објавом, користећи такав склоп реченице и терминологију, те указујући на његову „пристрасност“, на одређени начин дистанцирао себе од аутора чувајући своју корпоративну репутацију кроз одржавање принципа објективности. И њима је вероватно јасно да УН трупе нису реаговале ни током неколико година сатанског и монструозног терора одреда Насера Орића над српским становништвом у подручју Сребренице.

По свему судећи, пред Србима је информационо-борбени задатак да Том Хардија и британско-америчку машинерију која стоји иза њега поставе на своје место као што је то било у случају Анђелине Џоли и њеног пропагандно-медијског удара на српски народ.

После БиХ, Ентони Лојд се вратио кући где се дуго борио са зависношћу од наркотика, а проблем са хероином је имао и пре него што је отишао у Чеченију после које је касније дошао у БиХ. Лојд је био „извештач“ и са Kосова, наводи се у његовој биографији.

Том Харди је познат по улогама у филмовима Kристофера Нолана, попут трилогије Мрачни витез, Почетак и Денкерк (који се тренутно даје у биоскопима). Велики успех постигао је и у Ратнику, Повратнику, Побеснелом Максу, Паду црног јастреба…

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*