Британски либерал: У школе треба увести предмет-ПРОСТИТУЦИЈА

0

Денис Парсонс, председник Либералних демократа из Челтнама шокирао је јавност у Британији изјавом да би у школама требало више разговарати о проституцији као потенцијалној каријери за ђаке

Парсонс је рекао да тренутно у школама није дозвољено да помену проституцију као могућност за неко будуће запослење, што преме његовом мишљењу предтавља проблем. Парсонс проблем види у томе што друштво поставља питање како да спречимо проституцију, а не како да је понудимо као избор, пише Дејли мејл.

– Не покушавамо да спречимо људе да постану рачуновође. То узимамао здраво за готово. Колико школа ће имати саветнике за каријеру који ће ће моћи да кажу ђацима „да ли сте размишљали о проституцији?“ То се неће десити. То је културолошка ствар. Али зашто не? Зашто не? – каже Парсонс.parЛибералне демократе ограђују се од изјава свог председника, али напомињу да су они ипак либерали и да свако има право на свој став, чак иако он подразумева залагање за увођање проституције у наставни програм школа.

– То свакако није моје виђење ствари. Изједначавање проституције са рачуноводством није нешто са чим се ја слажем. Али ми смо либерална партија и није на мени да ја људима причам шта треба да раде и причају – каже Тим Фарон, високо позиционирани члан партије.

Након бурних реакција у јавности због ових речи, сам Парсонс изјавио је да су његове речи погрешно протумачене.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*