Britanski liberal: U škole treba uvesti predmet-PROSTITUCIJA

0

Denis Parsons, predsednik Liberalnih demokrata iz Čeltnama šokirao je javnost u Britaniji izjavom da bi u školama trebalo više razgovarati o prostituciji kao potencijalnoj karijeri za đake

Parsons je rekao da trenutno u školama nije dozvoljeno da pomenu prostituciju kao mogućnost za neko buduće zaposlenje, što preme njegovom mišljenju predtavlja problem. Parsons problem vidi u tome što društvo postavlja pitanje kako da sprečimo prostituciju, a ne kako da je ponudimo kao izbor, piše Dejli mejl.

– Ne pokušavamo da sprečimo ljude da postanu računovođe. To uzimamao zdravo za gotovo. Koliko škola će imati savetnike za karijeru koji će će moći da kažu đacima „da li ste razmišljali o prostituciji?“ To se neće desiti. To je kulturološka stvar. Ali zašto ne? Zašto ne? – kaže Parsons.parLiberalne demokrate ograđuju se od izjava svog predsednika, ali napominju da su oni ipak liberali i da svako ima pravo na svoj stav, čak iako on podrazumeva zalaganje za uvođanje prostitucije u nastavni program škola.

– To svakako nije moje viđenje stvari. Izjednačavanje prostitucije sa računovodstvom nije nešto sa čim se ja slažem. Ali mi smo liberalna partija i nije na meni da ja ljudima pričam šta treba da rade i pričaju – kaže Tim Faron, visoko pozicionirani član partije.

Nakon burnih reakcija u javnosti zbog ovih reči, sam Parsons izjavio je da su njegove reči pogrešno protumačene.

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*