Britanski novinar prepoznao u saradniku CIA svog mučitelja iz Sirije!

0

Britanski vojni dopisnik Entoni Lojd napisao je u tekstu za „Tajms“ da borac koji ga je oteo 2014. godine u Siriji sada pripada redovima „umerene sirijske opozicije“ koju podržavaju Sjedinjene Američke Države.

Svog otimača Lojd je primetio na video-snimku objavljenom na Fejsbuku. Prema njegovim rečima, na kadrovima se vidi grupa ustanika koje podržavaju SAD, koja maše automatima „kalašnjikov“, slaveći pobedu nedaleko od grada Raija, na granici s Turskom. Pažnju novinara privuklo je lice novog saveznika Amerike u borbi protiv DAEŠ-a.

„To je bilo lice čoveka kog sam poslednji put video u maju 2014. godine, kada se nagnuo nada mnom i dva puta, gotovo netremice, pucao u moj levi članak, dok su mi ruke bile vezane“, ispričao je reporter.

Borac ga je, kako je naveo, prethodno pretukao, nazivajući ga špijunom CIA. Sada, očigledno, ovaj čovek sam radi za CIA, naveo je Lojd. Centralna komanda Oružanih snaga SAD nije odgovorila na molbu „Tajmsa“ da prokomentariše kako je „tako poznati otmičar, povezan s ekstremistima, uspeo da prođe provere u SAD“, navedeno je u tekstu. Entoni Lojd je zajedno s fotografom Džekom Hilom otet 2014. godine na putu iz Alepa u Tursku. Pošto nisu uspeli da pobegnu, otmičari su ih prebili, a Lojd je ranjen u nogu. Novinare su kasnije pustili, prema naređenju komandira.

Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

*