Брнабић: Ненад Поповић боље да се бави својим послом

1

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је министар Ненад Поповић увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу и поручила да би волела када би се њени министри мало више бавили својим послом, а не износили личне ставове на разне теме, које нису у њиховој надлежности.

Брнабић је најавила да ће у четири ока разговарати са Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву.

– Поповић као министар без портферља задужен за иновације је задужен да Ана, Стефан или Милош, да сва та деца остану у Србији, посао му је да се бави тиме да направи услове да деца остану у нашој земљи – нагласила је она.

Премијерка Србије сматра да изјава Поповића није у духу толеранције коју влада покушава да промовише, а поред тога је подсетила и да је Поповић увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу.

Објава на Твитеру министра Ненада Поповића да није у реду да „Роко има две маме, а Ана двојицу тата“ у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет, а поводом увоза, како каже, „геј сликовница“ из Хрватске, изавала је јуче бројне негативне реакције, а потом се поново огласио министар, који је саопштио да је био изложен претњама.

Брнабић је рекла да јуче није желела да рагује, не зато што је била на конгресу у Јахорини, већ што је мислила да сви треба да научимо да не рагујемо на прву лопту.

– Треба реаговати хладне главе. Да сам јуче реаговала рекла бих многе ствари које не треба да се преносе преко медија – казала је.

Разговараћу са њим у четири ока

Брнабић је најавила да ће у четири ока разгоаврати са министром Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву.

– Мислим да је Поповић помешао све теме у својој изјави, сваку коју је поменио он је помешао – истакла је Брнабић.

Премијерка је истакла да жели да стави тачку на тему тога да ли неко ко је геј или није, односно да не постоји никаква урочна последична веза између хомосексуалности и наталитета.

– И геј људи имају репродуктивне органе. И геј људима никакав министар, никаква влада не може да одреди да ли ће имати децу или не, нити да то контролишу. Наталитет и да ли сте геј немају везе једно с другим. Пробаћу да замолим министарку која је задужена за та питања да појединачно објасни министру Поповићу да ли наталитет нема везе са тим да ли је неко геј – казала је она.

 

данас

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*