Брнабић поводом заклетве пред Тачијем: Косово је покрајина у Србији

0

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ СИТУАЦИЈА У МЕДИЈИМА КАТАСТРОФАЛНА, АЛИ ДА ЈЕ – НАСЛЕЂЕНА

Још је додала: „Урадићемо све као влада, надам се уз подршку скупштине, да се квалитет живота Срба на КИМ унапреди колико год може. Желимо да наше судије и тужиоци буду на располагању нашим људима и то је велика ствар за њих. Не знам зашто је влада критикована за ово”
„Некада је обећавано и ништа није рађено, тако се губи кредибилитет и урушава се земља. Ово више није таква земља”
КОСОВО је покрајина у Србији и влада ће учинити све да живот Срба на тој територији буде бољи, поручила је данас премијерка Ана Брнабић, одговарајући на питање посланика о полагању заклетве српских судија и тужилаца на Косову.

Брнабић је истакла да ће те судије и тужиоци омогућити већу и бољу правну сигурност Срба на Косову у тренутку када, како је рекла, због неких немамо пуну контролу над јужном покрајином.

„Урадићемо све као влада, надам се уз подршку скупштине, да се квалитет живота Срба на КИМ унапреди колико год може. Желимо да наше судије и тужиоци буду на располагању нашим људима и то је велика ствар за њих. Не знам зашто је влада критикована за ово”, рекла је премијерка.

Она је навела да је Србија управо због тога добила и поене у међународној заједници, јер је показала да стоји иза својих речи и да имплементира споразуме и сада још више може да се тражи одговор на питање – где је Заједница српских општина?

„Некада је обећавано и ништа није рађено, тако се губи кредибилитет и урушава се земља. Ово више није таква земља”, казала је Брнабић.

Полагање заклетве је, каже премијерка, у складу са Бриселским споразумом и одбраном територијалног интегритета и суверенитета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*