Брнабићка одговара конгресмену Теду: Дража је испоручен Kинезима, а они су га продали Американцима!

0

Након што је амерички конгресмен Тед По затражио да српске власти обелодане ко је стрељао првог герилца окупиране Европе, Дражу Михаиловића, чији су четници спасили 525 америчких пилота током Другог светског рата, премијерка Брнабићка је одговорила да то није учинила Србија.

– Ми смо приложили доказни материјал конгресмену Теду. У питању је једна фотографија на којој се јасно види да Дражу одводи кинески војник. Тито није хтео да се замери Американцима, од којих је касније добијао кредите, па је Дражу испоручио Kинезима. – рекла је премијерка.

– На фотографији се лепо види да је Дража добровољно отишао са кинеским војником јер му нису руке свезане, а у позадини из зграде затвора му маше млади партизански чувар. – објашњава Брнабићка.

– У нашим документима стоји депеша од кинеских комунистичких власти, које тврде да су извршиле егзекуцију Драгољуба Михаиловића 1954. Међутим Kинези никад нису доставили фотографије, нити неки други материјал, којим би доказали да су то заиста урадили. Совјетски агенти који су боравили у Kини у то време тврде да је Kина испоручила Дражу Американцима за неке кредите те да уопште није убијен. – рекла је Брнабићка

Satirični sajt ZICER

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*