Број силовања од стране имиграната порастао за 133 посто у само једној години

  0

  Према новим статистичким подацима, Аустрија је ове године свједочила енормном порасту броја силовања у којима су починитељи искључиво имигранти. Kонкретно, број сексуалних напада које су починили имигранти који тренутно живе у Аустрији повећао се за 133 посто ове године. Подаци су то које је објавила Слободарска странка (ФПÖ), а које је добила од Министарства унутарњих послова.
  Аустријски министар унутарњих послова, Wolfgang Sobotka, рекао је како је овај енормни пораст изразито забрињавајући, као и то да је то абнормално висок постотак у односу на прошлу годину када је „само“ 39 имиграната починило сличне злочине.
  Већина починитеља долази из Афганистана, земље за коју се у посљедње вријеме показало да је сасвим сигурна за боравак. Међутим, у Аустрији највећи број силоватеља међу имигрантима чине управо Афганистанци, точније њих 47.
  Према извјештају аустријског МУП-а, још је 438 држављана Аустрије било укључено у разне друге облике сексуалних напада, али нема службених података о њиховом етничком поријеклу.
  Christian Lausch, члан ФПÖ-а, критизирао је статистике управо због тога што нису показале да „већину Аустријанаца; заправо чине особе страног поријекла.
  Тренутно око 47 посто затвореника у Аустрији чине странци.
  Члан највеће правосудне бечке институције, који је желио остати анониман, изјавио је: Број ;правих; Аустријанаца [осуђених] због силовања је занемарив. Већи су проблеми с другим културама.
  Њемачке власти такођер су суочене са сличним проблемима. Маркус Улбиг, министар унутарњих послова савезне републике Саске и члан Меркелине странке ЦДУ, рекао је да су само у тој савезној држави имигранти починили 169 сексуалних пријеступа ове године. За успоредбу, прошле године је таквих случајева било 25.
  Од 7579 криминалних дијела које су починили имигранти, највећи број отпада на крађе, пљачке и наношење тјелесних озљеда.
  tribun.hr, express.co.uk

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *