Broj silovanja od strane imigranata porastao za 133 posto u samo jednoj godini

  0

  Prema novim statističkim podacima, Austrija je ove godine svjedočila enormnom porastu broja silovanja u kojima su počinitelji isključivo imigranti. Konkretno, broj seksualnih napada koje su počinili imigranti koji trenutno žive u Austriji povećao se za 133 posto ove godine. Podaci su to koje je objavila Slobodarska stranka (FPÖ), a koje je dobila od Ministarstva unutarnjih poslova.
  Austrijski ministar unutarnjih poslova, Wolfgang Sobotka, rekao je kako je ovaj enormni porast izrazito zabrinjavajući, kao i to da je to abnormalno visok postotak u odnosu na prošlu godinu kada je „samo“ 39 imigranata počinilo slične zločine.
  Većina počinitelja dolazi iz Afganistana, zemlje za koju se u posljednje vrijeme pokazalo da je sasvim sigurna za boravak. Međutim, u Austriji najveći broj silovatelja među imigrantima čine upravo Afganistanci, točnije njih 47.
  Prema izvještaju austrijskog MUP-a, još je 438 državljana Austrije bilo uključeno u razne druge oblike seksualnih napada, ali nema službenih podataka o njihovom etničkom porijeklu.
  Christian Lausch, član FPÖ-a, kritizirao je statistike upravo zbog toga što nisu pokazale da „većinu Austrijanaca; zapravo čine osobe stranog porijekla.
  Trenutno oko 47 posto zatvorenika u Austriji čine stranci.
  Član najveće pravosudne bečke institucije, koji je želio ostati anoniman, izjavio je: Broj ;pravih; Austrijanaca [osuđenih] zbog silovanja je zanemariv. Veći su problemi s drugim kulturama.
  Njemačke vlasti također su suočene sa sličnim problemima. Markus Ulbig, ministar unutarnjih poslova savezne republike Saske i član Merkeline stranke CDU, rekao je da su samo u toj saveznoj državi imigranti počinili 169 seksualnih prijestupa ove godine. Za usporedbu, prošle godine je takvih slučajeva bilo 25.
  Od 7579 kriminalnih dijela koje su počinili imigranti, najveći broj otpada na krađe, pljačke i nanošenje tjelesnih ozljeda.
  tribun.hr, express.co.uk

  POSTAVI ODGOVOR

  *