Брука: Урнебесно писмо Стипе Месића Трампу!

0

Бивши председник Хрватске осетио потребу да помогне Трампу у вођењу САД, нахвалио га ко нико његов, одваливши притом Обамину администрацију

Последњи председник председништва СФРЈ и 10-годишњи председник Хрватске Стјепан Месић писао је новоизабраном америчком председнику Доналду Трампу.

И ништа ту не би било чудно, честитка к`о честитка, рекли бисте, али то је само зато што писмо нисте прочитали.

Ни мање ни више, Месић у писму нуди помоћ Доналду Трампу у вођењу САД, а као доказ своје релевантности помиње позицију председника Хрватске. Ту је и невиђена доза увлачења, за сваки случај.

„Допустите ми да се придружим свима онима који вам честитају на победи на америчким председничким изборима. Суочили сте се удруженим снагама естаблишмента и медија, врхунски сте се борили и добили велику битку. За разлику од вас, већину живота провео сам у политици (укључујући 10 година као председник Хрватске), и верујте ми, јер знам што говорим, да сте победили усркос свим прогнозама.

Иако се више активно не бавим политиком, с великим интересом сам пратио целу кампању. Лакнуло ми је кад сам чуо да говорите о спољној политици и месту које САД мора имати у свету. Провоцирање сукоба с Русијом била је највећа грешка коју је Вашингтон чинио последњих година. Верујем да ћете ви бити способни да водите САД и свет према бољој, обећавајућој будућности.

Волео бих да добијем прилику да вас упознам, посебно ако бисте у неком тренутку осетили да вам искуство и знање поглавара европске државе (додуше мале) могу помоћи“, без блама је написао Стипе.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*