Будућа инспекторка српске полиције проглашена за најбољи светски модел!

  Марина Ђурашиновић (22) победила је на такмичењу у Португалији у конкуренцији 50 девојака

  0

  Обавезе око испита спречиле су је да се после освојеног трећег места на такмичењу у Индији више посвети припремама за следећи конкурс, али и без тога успех није изостао. Шарм, образовање, знање страних језика и добро сналажење пред камерама освојили су жири у Португалији, који је Марину Ђурашиновић (22) прогласио за овогодишњу победницу такмичења „Бест глобал модел”.

  Крајем новембра, у конкуренцији 50 девојака из целог света, студенткиња из Београда изабрана је за најбољи модел и на сцени је добила признање заједно са најбољим мушким моделом, Исајасом Касендом из Анголе. Србију је у конкуренцији „мистер модела” представљао Милош Поповић, који је ушао међу 10 најбољих и освојио шесто место.

  Марина је у свету моделинга из хобија. Када има времена ради рекламне кампање, али на првом месту су јој студије на Криминалистичко полицијској академији у Београду, а тако ће остати и после ове победе, иако јој у јануару предстоји потписивање уговора са једном агенцијом из Милана, што је део награде из Лисабона.

  – У Индији сам средином марта на сличном такмичењу освојила треће место. Тамо сам се спријатељила са девојкама из Етиопије и Швајцарске и договориле смо се да се пријавимо заједно и за Португалију. Ово је лепа прилика за путовања и упознавање нових култура, али настављам да се школујем, а моделинг остаје хоби – каже студенткиња четврте године, рођена у Приштини, а одрасла у Прокупљу.

  Учешће на овим такмичењима (лиценцни заступник је агенција „Дива туризма”) истовремено је и лепа промоција Србије. Марина каже да су реакције на њену победу биле веома позитивне. Свима је углавном прва асоцијација на Србију Новак Ђоковић, а чули су и да имамо лепу културу и добар провод.

  У финалној вечери све девојке су изашле на сцену у традиционалним костимима. Марина је носила староградску београдску ношњу. Осталих вечери шетала је у хаљинама португалских и српских дизајнера, тако да је у најбољем светлу представила и део наше модне сцене: Марину Мићановић, Весну Милошевић, Данијелу Божић, Милену Радовић и накит „Две шмизле”.

  Политика

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *