Бугарин купио хеликоптер да би „ловио“ мигранте из Турске!

Исламска држава за главу Динка Велова, кога подржава бугарска држава, нуди 50.000 долара

0

„Ловац” на мигранте из Бугарске Динко Валев (29) купио је хеликоптер са наоружањем, како би откривао „потенцијалне џихадисте”, а након што му је бугарска влада за то дала дозволу. Британски Дејли мејл пише да је Динко Валев (29) постао познат прошле године због „лова на мигранте” у Бугарској, а сада је купио себи хеликоптер, како би патролирао и тражио „потенцијалне џихадисте”, како назива све мигранте.

Овај ловац на мигранте, за чију главу Исламска држава обећава награду, постао је познат прошле године када је на интернет почео да поставља своје видео снимке на којима се види како јури мигранте, који у Бугарску стижу из Турске. Овај бивши полупрофесионални рвач је показао како застрашује мигранте приликом лова у шумама, заједно са још неколико колега.

У његовом филму виде се жене и деца који су приморани да потрбушке леже на земљи са рукама везаним на леђима. „Ово бих описао као обичну спортску активност. Не можете описати спортисту као насилника”, рекао је он.

Ипак, он је постао познат када му је влада Бугарске дала подршку и почела да му помаже, наводи британски лист и додаје да је нејасно да ли су велики митраљез и механизам за испаљивање ракета, који се налазе на предњем делу хеликоптера и даље функционални.

Валев, који живи у граду Јамбол, близу границе са Турском тврди да је сваки избеглица „могући џихадиста”. Исламска држава за његову главу нуди 50.000 долара. Лист наводи и да је он пре шест месеци путем друштвених мрежа показивао његов потпуно нови аутомобил мерцедес, с класе и захваљивао се присталицама што су му омогућиле да га стекне.

Државно тужилаштво у Јамболу истражују призужбе да су Валев и његови људи подстицали дискриминацију против миграната, а такође је тражено да објасни како је одједном постао веома богат.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*