Бугарска прогласила да је Русија претња њеној безбедности

0

ВЛАДА БОЈКА БОРИСОВА СМАТРА ДА МОСКВА РЕМЕТИ РАВНОТЕЖУ
У ЦРНОМОРСКОМ РЕГИОНУ

У документу који је потписао Бојко БОРИСОВ пише и ово: „Дејства Русије су извор регионалне нестабилности и претња су нашем основном циљу – јединственој, слободној и мирној Европи. Повећавају се претње безбедности не само на Балтичком и Црном мору, него и у источном Медитерану где Русија повећава своје војне потенцијале и појачава војне активности“
БУГАРСКА влада у русофобији и вазалном служењу Сједињеним Државама води мртву трку са марионетским режимом у Подгорици.

У управо објављеном документу о националној безбедности записала је да на Русију гледа као на „једну од спољнополитичких претњи Бугарској“.

Овај документ је већ усвојила влада Бојка Борисова и упутила га националном парламенту на усвајање.

Изводе из документа објавио је софијски лист „Сега“ и указао да први пут један документ владе у Софији садржи „тако оштру критику Москве“.

Документ је потписао лично Борисов, а „Сега“ тврди да у њему пише и ово:

„Дејства Русије су извор регионалне нестабилности и претња су нашем основном циљу – јединственој, слободној и мирној Европи. Повећавају се претње безбедности не само на Балтичком и Црном мору, него и у источном Медитерану где Русија повећава своје војне потенцијале и појачава војне активности“.

„Сега“ наводи и да се исти документ још бави Русијом, али опет у „негативном светлу“.

Садржи и ову тврдњу: „Интензивно јачање и модернизација руских војних потенцијала на незаконито анектираној територији Кримског полуострва, са његовом појачаном интеграцијом у економију Руске Федерације и њен социјални и политички живот, са ширењем излаза те земље на Црно море – воде ремећењу геостратешке и војне равнотеже у Црноморском региону“.

Бугари у истом документу само констатују да је дошло до погоршавања односа између Русије и НАТО и Русије и Европске уније.

И ово је, међутим, само привидно неутрално. Јер, одлучили су се и за оптуживање Москве да тек селективно поштује фундаменталне међународне споразуме у сфери контроле наоружања, да не поштује границе суседних држава и да води информационе ратове уз масовно коришћење „хибридних стратегија“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*