Бугарски генерал: Русија наоружава Србе, а нама НАТО не да ништа

0

Некадашњи шеф бугарске обавештајне службе, генерал Kирчо Kиров рекао је да Србија постаје регионални војни фактор.

Србија окружена НАТО земљама, али Руси…

Он каже да док Бугарска, као чланица НАТО, има проблем са наоружавањем, Србија од Русије добија бесплатно модерно наоружање, као и модерне авионе и пројектиле.

Kиров је за бугарски Радио Фокус оценио да се тензије између НАТО и Русије развијају опасно близу Бугарске и да ће несумњиво утицати на ситуацију у региону. Према његовим речима, Русија операције НАТО у Црном мору сматра агресивним и узвратиће.

– Очигледно је да је ово игра нерава, која ће бити настављена и у будућности. Можемо само да се надамо да су живци на обе стране довољно јаки и издржљиви, и да неће бити даљег развоја и провокација, који би изазвали војни сукоб – рекао је Kиров.

Бугари нервозни…

Он је додао да због ове опасне ситуације у својој непосредној близини, Бугарска мора пажљиво да прати развој догађаја и да посебну пажњу посвети војсци.

Kиров је рекао да је очигледно да се Русија ослања на Србију и да је тако одувек било, додајући да је испало да је Србија окружена земљама чланицама НАТО, али да прима војну помоћ од Русије.

Бивши шеф обавештајаца Бугарске је изјавио да сматра да ће проблем Србије са Kосовом и Метохијом трајати још дуго и истакао да би Бугарска требало да буде нервозна због ових процеса који се дешавају у њеној близини.

 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*