Бујошевић иде за АМБАСАДОРА у Италију?!

0

Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а готово сигурно иде на место амбасадора у Италији, након београдских избора у марту. Разлог за одлазак са челне функције РТС многи виде због скандала око серија „Немањићи“ и „Сенке над Балканом“.

Према нашим сазнањима, од извора блиског Бујошевићу, на његово место би дошао садашњи заменик генералног директора Миливоје Михаиловић, који је донедавно био на месту директора Радио Београда.

Лобирање за Михајловића!

Увелико траје лобирање за његово постављење на челно место РТС. Због моћног косовског лобија и подршке са запада се чини да Михајловић има огромне шансе да буде на челу националне телевизије. Само се чека зелено светло од врха власти да би он преузео штафету од Бујошевића.

Повод за смену Бујошевића је реакција на прву серију „Немањића“ која је изазвала буру и доста полемика и критика у медијима и на друштвеним мрежама.

Свака епизода коштала преко 190 000 евра!

Скупа серија, која је по једној епизоди коштала преко 190 000 евра, изазвала је сукобе на релацији Управног одбора и Програмског савета РТС-а због незадовољавајуће оцене публике и стручне јавности.

Вучић стао у одбрану Бујошевића!

Председник Србије, Александар Вучић је стао у одбрану Бујошевића. У интервјуу који је емитован на РТС, Вучић је изјавио да не жели да говори ништа лоше о нечијем труду и раду, те да није стручан да коментарише рад људи који су у том послу бољи од њега.

– Мени је била смешна примедба што је неко изговорио “петља” или “бре”. На ком језику хоћете да говоре? На старословенском? На језику који ниједан грађанин не би разумео? – прокоментарисао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*