Bujošević ide za AMBASADORA u Italiju?!

0

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a gotovo sigurno ide na mesto ambasadora u Italiji, nakon beogradskih izbora u martu. Razlog za odlazak sa čelne funkcije RTS mnogi vide zbog skandala oko serija „Nemanjići“ i „Senke nad Balkanom“.

Prema našim saznanjima, od izvora bliskog Bujoševiću, na njegovo mesto bi došao sadašnji zamenik generalnog direktora Milivoje Mihailović, koji je donedavno bio na mestu direktora Radio Beograda.

Lobiranje za Mihajlovića!

Uveliko traje lobiranje za njegovo postavljenje na čelno mesto RTS. Zbog moćnog kosovskog lobija i podrške sa zapada se čini da Mihajlović ima ogromne šanse da bude na čelu nacionalne televizije. Samo se čeka zeleno svetlo od vrha vlasti da bi on preuzeo štafetu od Bujoševića.

Povod za smenu Bujoševića je reakcija na prvu seriju „Nemanjića“ koja je izazvala buru i dosta polemika i kritika u medijima i na društvenim mrežama.

Svaka epizoda koštala preko 190 000 evra!

Skupa serija, koja je po jednoj epizodi koštala preko 190 000 evra, izazvala je sukobe na relaciji Upravnog odbora i Programskog saveta RTS-a zbog nezadovoljavajuće ocene publike i stručne javnosti.

Vučić stao u odbranu Bujoševića!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je stao u odbranu Bujoševića. U intervjuu koji je emitovan na RTS, Vučić je izjavio da ne želi da govori ništa loše o nečijem trudu i radu, te da nije stručan da komentariše rad ljudi koji su u tom poslu bolji od njega.

– Meni je bila smešna primedba što je neko izgovorio “petlja” ili “bre”. Na kom jeziku hoćete da govore? Na staroslovenskom? Na jeziku koji nijedan građanin ne bi razumeo? – prokomentarisao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

*