Бујошевић покрао РТС – Чије су „Сенке над Балканом“?!

0

Серија „Сенке над Балканом” Драгана Бјелогрлића, која се емитује на РТС-у, након само три епизоде је залудела публику, али и оставила „горак укус у устима” запосленима на државној телевизији, јер су се, како смо сазнали, због тог остварења наљутили на свог директора Драгана Бујошевића! Фрка је настала због уводне шпице, на чијем самом крају стоји да су продуценти серије Драган Бујошевић и Драган Бјелогрлић.

– Дакле, стоји Бујошевић, а не стоји РТС, што би једино било фер, а и по закону, пошто је РТС власник 95 одсто серије, а Бјелогрлић пет одсто. Свима је засметало што се Бујошевић на такав начин истакао и ставио себе изнад телевизије. Њему у тој шпици није било место, али је, по мишљењу многих, он очигледно хтео да остане у историји као неко ко стоји иза те серије, о којој се толико прича, а која је реално државна – каже на почетку наш извор и додаје:

– То је малтене кривично дело, које нигде у свету не би смело да се деси, јер је уводна шпица важан документ. То вам је буквално као када би за „мигове” које смо добили од Русије писало да их је набавио Александар Вулин, јер је, ето, министар одбране, а не држава, не Министарство одбране – каже наш извор са РТС-а.

Бјелогрлић: Исправићемо грешку

“Шпица за серију Сенке над Балканом је рађена у ‘Kобра филму’. Водили смо се праксом, да као у филмовима, наводимо све продуценте и копродуценте, а како су ‘Сенке над Балканом’ произвели РТС и ‘Kобра филм’, рачунали смо да је директор РТС-а уједно и продуцент серије. Међутим, према правилнику РТС-а, иако Јавни сервис учествује у продукцији, директор РТС није продуцент, тако да ће од већ од следеће епизоде, која је на програму у недељу увече, то бити исправљено”, објаснио је Бјелогрлић за „Ало!’.

Драган Бујошевић јуче није одговарао на наше позиве, па нисмо успели да добијемо његов коментар. Али од нашег другог извора из Управог одбора РТС-а сазнали смо да је директор РТС-а хитно наложио да уводна шпица за 4. епизоду, која ће бити емитована у недељу, буде промењена и његово име буде скинуто.

– Након хаоса који је настао донео је ту одлуку. Он тврди да није ни знао да је његово име ту и да му је непријатно што је представљен као продуцент, што никако није – каже наш извор.

Иначе, од недеље, 22. октобра, у ударном термину од 20 часова на РТС 1 је почело емитовање нове игране ТВ серије „Сенке над Балканом”, коју су заједнички реализовали Радио-телевизија Србије и продукцијска кућа „Kобра филм”.

Драган Бјелогрлић, који „Сенке над Балканом” потписује као редитељ, овог пута се представио драмским трилером, историјском фикцијом чија је радња смештена у бурни период с краја двадесетих година прошлог века. Балкан као простор у којем се укрштају висока политика, локални интереси, капитал и криминал амбијент је у којем се одиграва радња серије.

Сви осим Хрвата желе серију!

Серија „Сенке над Балканом” од пре неколико недеља се приказује у свим екс-Ју републикама, осим у Хрватској. На готово свим хрватским порталима који се позивају на „српске медије“ као један од разлога наводи се и то да Хрвати не желе серију јер нису сигурни како је приказан лик усташког поглавника Анте Павелића. У серији је он адвокат, а игра га сјајни загребачки глумац Бојан Навојец. Бјелогрлић није желео много да коментарише те спекулације.

АЛО

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*