Bulatović: Nisam očekivao saradnju Vučića i Đukanovića

0

Nekadašnji predsjednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije, Momir Bulatović u intervju za dnevni list Blic kazao je da je iznenađen saradnjom premijera Srbije Aleksandra Vučića sa Milom Đukanovićem. 

„Nisam očekivao saradnju Vučića i Đukanovića. Vučić je onim svojim izjavama o državnom udaru praktično spasao Đukanovića. To je za mene iznenađenje“, rekao je Bulatović, koji je na nedavno održanim izborima podržao Demokratski front.

„Mandić i Medojević su na dobar način pomirili Srbe i Crnogorce. Nije dobro što su manjine sada tas na vagi koji će odlučivati o izboru: Istok ili Zapad. Ipak, da me neko ne shvati pogrešno, dobro je da manjine imaju svoje predstavnike i svoja prava“, kazao je on.

Bulatović se takođe prisjetio vremena kada je on sarađivao sa Đukanovićem, za kojeg je rekao da je bio „briljantan mladić“, i da se ne kaje što ga je tada izabrao za svog saradnika. „Ipak, on je idealan kada funcioniše kao broj dva, ali to već nije tako kad on o svemu odlučuje“.

Zanimnjiva činjenica jeste da Bulatović i Đukanović i dan danas žive u istoj zgradi. Prema riječima bivšeg predsednika Crne Gore, uvijek se civilizovano pozdrave kada se sretnu.

Bulatović svoje dane provodi „penzionerski“, kako sam kaže. Na relaciji je Beograd-Podgorica i često vozi bicikl. Iako se povukao iz političkog života i dalje prati dešavanja na sceni.

„Imao sam 32 godine (kada sam postao predsednik Crne Gore). Danas ne bih dao nekome ko ima toliko godina ni da vodi privatnu firmu, a kamoli da bude predsednik države“, rekao je Bulatović upitan da li ga ‘hvata jeza kada se seti tih godina’. „Naravno da nisam imao pojma šta me čeka“.

Na pitanje kako komentariše neturalnu spoljnu politiku Srbije on kaže da je takva politika – i Rusija i EU – jedina moguća.

„Čak i da se zvanično oredite protiv EU, tu bi se podigao talas koji bi vas svakako udario. Kada gurnete klatno, ono će da vam se vrati“, zaključuje Bulatović.

POSTAVI ODGOVOR

*