Буле Гонцић: „Надам се Вучићевој победи, он је настављач промена започетих 5. октобра 2000.“

Светислав Буле Гонцић, глумац и директор установе културе "Вук Стефановић Караџић", рекао је у Новом дану телевизије Н1 да се нада победи Александра Вучића на председничким изборима, како би се завршиле реформе започете после 5. октобра 2000. године.

0

Гонцић је рекао да кандидата владајуће коалиције Александра Вучића види као настављача промена започетих после, како се изразио, “револуције октобра оне године”.

“Ако смо започели процес у октобру оне године, који је подразумевао да рушењем једног система треба да пређемо у нешто ново, боље и ефикасније, онда мислим да у том смислу треба наставити причу. Нисмо променили економски оквир или смо се минимално трудили”, оценио је Гонцић.

Гост Новог дана сматра да је на предстојећим изборима по среди питање економије, где са друге стране стоји заштита економског концепта који смо, како је рекао, конформо конзумирали претходних 20, 30, 60 година.

“Има и непопуларних потеза, али морамо да променимо економске околности да бисмо живели боље… То је сад питање да ли ћемо то данас моћи да потврдимо или за две године. Имамо огромне проблеме у економији, са великим фирмама за које је било питање да ли су нам потребне”, навео је он, оцењујући да ће и театар морати да се мења, јер је концепт по којем тренутно ради у Србији, застарео.

Зато се, како каже, нада победи Вучића већ у првом кругу, јер би се другим кругом опредељење за промене довело у питање.

Гонцић каже и да до сада није имао проблема зато што је подржао Вучића на изборима, мада, како каже, није ни пратио коментаре у јавности. Сматра да јавне личности имају право да подржавају кандидате на председничким изборима, било да је то кандидат власти или кандидати опозиције. Вокација, како каже, није нешто што одређује концепт мишљења, размишљања или став.

“Свако има право да изрази став, сексуално опредељење, идеолошко опредељење и мислим да је то велика ствар. Пре није било тако”, подсећа он.

Гонцић додаје и да се противи прљавој кампањи, односно потврдама сопственог статуса омаложвањем другог. Свако треба да изложи свој план и програм, поручује он.

“Живимо у једној земљи и сви заједно треба да се трудимо да буде боље. Мислим да заједно са различитим мишљенима треба да створимо нови квалитет. Мислим да је најважније да будемо заједно, него да продубљујемо разлике”, каже гост Новог дана.

Када је реч о рушењу објекта у Херцеговачкој улици у београдском насељу Савамала, Гонцић је рекао да не жели да процењује своју безбедност кроз тај случај. Та тема се, према његовој оцени, користи у политичке сврхе и поручује да сам чин треба да коментарише суд.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*