Бурна седница скупштине РС

0

Више пута прекинута седница Народне скупштине Републике Српске. Како је пренела РТРС „запело“ је код записника са претходних седница.

Бурна седница Народне скупштине Републике Српске на којој је требало, између осталог, да се разматра доношење резолуције о неуталности.

Седница је више пута прекидана због тврдњи опозиције да је прекршен Пословник.

Како је пренела РТРС „запело“ је код записника са претходних седница.

Посланици опозиције су, наме, у расправи о записнику са 20. редовне седнице, дискутовали о ономе што се догађало 12. и 13. септембра, на 21. редовном заседању.

Иначе, Предлогом резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Српске, била би дефинисана неутралност Републике у односу на постојеће војне савезе.

У Предлогу резолуције је наведено да територија Српске не може бити отуђена на било који начин мимо Устава и закона, нити јој се може утврдити и уписати друго својство. Сваки покушај ускраћивања свих суверених права над територијом Српске сматраће се кршењем уставног поретка и међународног права и неће производити правно дејство.

У овом документу је прецизирано да је Српска опредељена да сваки будући статус координише са Србијом, као потписником Дејтонског мировног споразума.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*