Чанак Ђукановићеве Монтенегрине прогласио за – посебну расу

1

„Са жаљењем констатујемо да се у српским медијима није чула друга страна и да није постојала разлика између провладиних и опозиционих медија. Подсећамо да ни један медиј у Србији није улазио у суштину политичког и идеолошког деловања контроверзних јавних личности којима је ограничено право на улазак у Црну Гору“, додао је Чанак.

Он је објаснио да је реч о личностима које „у дужем временском периоду заступају екстремне ставове којима се позива на верску, расну и националну мржњу, негира црногорски идентитет и позива на окупацију и нестанак Црне Горе“.

Подсетио је да те „јавне личности свој политички и идеолошки рад усмеравају и против Војводине, негирајући њену историју и позивајући на укидање војвођанске аутономије“.

„Као најопасније сматрамо то што је медијском кампањом послата порука да се читаво наше друштво идентификује и солидарише с четворицом ултрадесничарских и националистичких интелектуалца који су претња не само Црној Гори и другим нашим суседима, већ и нама самима јер своје погубно деловање врше у Србији“, поручио је Чанак.

 

fakti

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*