Čanak Đukanovićeve Montenegrine proglasio za – posebnu rasu

1

„Sa žaljenjem konstatujemo da se u srpskim medijima nije čula druga strana i da nije postojala razlika između provladinih i opozicionih medija. Podsećamo da ni jedan medij u Srbiji nije ulazio u suštinu političkog i ideološkog delovanja kontroverznih javnih ličnosti kojima je ograničeno pravo na ulazak u Crnu Goru“, dodao je Čanak.

On je objasnio da je reč o ličnostima koje „u dužem vremenskom periodu zastupaju ekstremne stavove kojima se poziva na versku, rasnu i nacionalnu mržnju, negira crnogorski identitet i poziva na okupaciju i nestanak Crne Gore“.

Podsetio je da te „javne ličnosti svoj politički i ideološki rad usmeravaju i protiv Vojvodine, negirajući njenu istoriju i pozivajući na ukidanje vojvođanske autonomije“.

„Kao najopasnije smatramo to što je medijskom kampanjom poslata poruka da se čitavo naše društvo identifikuje i solidariše s četvoricom ultradesničarskih i nacionalističkih intelektualca koji su pretnja ne samo Crnoj Gori i drugim našim susedima, već i nama samima jer svoje pogubno delovanje vrše u Srbiji“, poručio je Čanak.

 

fakti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

*