Чанак: Не би било добро да Јанковић победи Вучића!

Лидер ЛСВ Ненад Чанак изјавио је у интервјуу “Данасу” да не би било добро да Саша Јанковић на председничким изборима победи Александра Вучића.

0

Он не може то да уради. Јанковић нема никакво политичко искуство, не зна тај посао да ради. Није никада учествовао на изборима. Када се разболите трудите се да одете код најбољег лекара, који ће вам тачно рећи од чега сте болесни. А овде је реч о човеку који жели да се бави медицином, а није лекар. Било би одлично да му не буде прво радно место у политици”, рекао је Чанак.

Он је одговарајући на питања такође казао да Јанковић има дозу Коштуничиног приступа.

“Па смо тако имали ситуацију да се у једном периоду глорификују људи из Београдског круга, после тога да се у небеса диже Војислав Коштуница, након њега Млађан Динкић, да би уследило „опште разочарење“ Борисом Тадићем, који је смењен белим листићима и доласком на власт Томислава Николића, па онда одушевљење Радуловићем… Узгред буди речено, Тадић је највише урадио на низу тачака, али се то данас јако заборавља. С друге стране, Николић је највећа срамота у историји политике у Србији. Сада смо дошли до тога да се ођедном појави месија у обличју Милошевићевог чиновника и Коштуничиног заштитника грађана – Саше Јанковића. Био је именовано лице у оба случаја. Та потреба да се подршка везује за име, а не за програм, односно да се везује за некога ко може да победи, а не за онога ко се залаже за оно у шта ви верујете, говори о тој страшној емотивној и моралној изморености”, казао је Чанак.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*