ЧАНАK: Нема бољег у Србији од Александра Вучића

0

Ненад Чанак, председник Лидер Лиге социјалдемократа Војводине, оценио је да Вучић тренутно нема озбиљну алтернативу, нити има разлога да брине због протеста, који се практично своде на захтев за “пет минута на телевизији”.

Чанак је за Радио Сарајево рекао, коментаришући протесте у Београду, да мисли да се председник Србије не плаши у вези њих, јер ту има “разних људи који због разних разлога излазе на протесте”.

– Ако правите политичке скупове тога типа, морате имати политичке захтеве. А ви, када на сваком том скупу имате само говорнике глумце и мање-више естрадне личности, када немате ниједан политички захтев, мени је то у нивоу – хоћемо пет минута на телевизији. Јасно је да иза тога не стоји јасан план, него је то ”дрмање” тако по улици од стране некога ко то организује – оценио је Чанак у интервјуу, који је радио објавио на својој wеб страници.

Према његовим речима, нико није дошао да се “мрзне и демонстрира” зато што му је добро, али је ствар у томе да иза свега тога не лежи никаква шанса за бољитак.

Вучић је, каже Чанак, националиста и централиста, на локалном нивоу власт врше људи који томе, по његовом мишљењу, нису дорасли у највећем броју случајева.

Михајловићева честитала председнику: Орден Александра Невског потврда угледа Србије и Вучића
Лазански објаснио: Путин је на Божић одлучио да додели орден Вучићу – то није случајно!

Мандић и Kнежевић: Отворити границе између Црне Горе, Србије и Српске
– Али, нема никога ко може да им понуди промене, а да то стварно изгледа да ће то и да уради. Управо због тога, Вучић нема шта да брине за своју власт – рекао је Чанак.

Упитан да прокоментарише “настојања српских власти да реактуелизују причу о разграничењима” и да РС доведу у контекст Kосова, Чанак оцењује да је ту дошло до неразумевања шта да се даље ради.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*