Čanak: Predajom stenograma Brnabić ponizila građane Srbije

0

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak danas je najoštrije osudio gest koji je prema ruskom ambasadoru učinila premijerka Ana Brnabić, predajući mu stenogram svog intervjua američkoj agenciji „Blumberg“.
On je u pisanoj izjavi ocenio da je takav gest „servilan i podanički“, i dodao da smatra da je to „poniženje i vređanje svih građana Srbije“.
– Verujemo da je ovo predavanje stenograma samo danak političkom neiskustvu Brnabić učinjen u želji da pokaže da iza svojih reči stoji i da ih ne krije, a nikako korak u promeni stava prema EU – naveo je Čanak.
U izjavi se dodaje da LSV podržava stav Ane Brnabić da će „Srbija, ako bude morala da bira, odabrati EU“.
– Taj stav je potpuno u skladu sa svim spoljnopolitičkim ciljevima, ali i s vrednosnom orijentacijom i karakterom društva koje gradimo i potpuno je prihvatljiv za LSV, kao i većini kako političkih aktera, tako i građana Srbije – dodao je LSV.

Premijerka je juče predala ruskom ambasadoru u Beogradu stenogram intervjua za američku agenciju „Blumberg“, kako bi ga uverila da je loše interpretirana da bi Srbije pre izabrala EU nego Rusiju, rekla je juče portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*