Чанак: Преиспитати Енергетски споразум са Русијом

0

Лига социјалдемократа Војводине тражи да се преиспита Енергетски споразум с Русијом, којим је, тврде у тој странци, Војводина оштећена, те подсећају да је НИС руским компанијама „поклоњен“, да већински власници користе нафту и гас по најнижој рудној ренти у Европи, а седам пута нижој него у Русији, те да господаре са 78 геотермалних извора у Војводини.
У саопштењу достављеном медијима ЛСВ наводи да се девет година боре против лошег Енергетског споразума уверени да ће пре или касније „одговарати они који су пристали на то да оваквим споразумом нанесу штету својој земљи или нису учинили довољно да се споразум преиспита и штета заустави“.
„Исто тако, годинама се боримо за то да се Војводина обештети за продају Нафтагаса, али и да републичка власт престане да омаловажава покрајинске институције“, наводи се у саопштењу.
У вези са тим, ЛСВ подсећа Владу Србије на то да је Скупштина Војводине пре три године упутила Информацију о потреби обештећења покрајине по основу улагања грађана у изградњу Нафтагаса и других делова НИС-а на њеној територији, на коју до сада нема реаговања.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*