Чанак: Шешељ је врста бизарне политичке порнографије

0

Лидер ЛСВ наводи да је Шешељ у политици оно што су старлете у ријалитијима, те да му је сврха да „голица најниже инстикте слуђеног дела становништва“

„Војислав Шешељ је психопата, о чему може посведочити свако ко је био на прва два предавања из психологије и кукавица која се јуначи над слабијима од себе, онда када иза њега стоји држава и службе којима деценијама верно служи“, рекао је лидер ЛСВ Ненад Чанак за дневни лист Данас поводом најаве лидера радикала да ће са присталицама посетити Хртковце 6. маја.

Према Чанковим речима, Шешељ представља врсту „бизарне политичке порнографије“ и лидер ЛСВ жали због тога шту су данашњи медији везани за читаност и гледаност, коју вођа радикала подиже. Чанак наводи да је Шешељ у политици оно што су старлете у ријалитијима, те да му је сврха да „голица најниже инстикте слуђеног дела становништва“.

„Шешељ би морао бити затворен, зато што је рекао да жели да понови злочине због којих је осуђен на десет година. Не знам шта би требало да се деси да би се схватило да је он опасност по ово друштво. Недопустиво је дозволити да Шешељ иде да провоцира људе тамо где је учествовао у етничком чишћењу, за шта је и осуђен. Тај човек је био груба и слепа сила Слободана Милошевића који му је уступао читаве касарне да има где да скупља олош и злочинце“, рекао је Чанак.

Он тврди да је након преласка већег дела Шешељевих бирача и кадрова у СНС, у радикалној странци остао „екстракт зликоваштва“, који представља муљ у интелектуалном као и сваком другом смислу, од кога се ништа паметно не може очекивати.

„Уколико држава заиста жели да их спречи, онда ће на уласку у Хртковце послати полицију са марицама и сваком ко се појави дати могућност да се врати назад или да уђе у марицу. Уколико држава не поступи на тај начин, онда ми више немамо шта да разговарамо и морамо да радимо посао државе, а њена обавеза је да ту свињарију спречи“, истакао је Чанак.

Према његовим речима, Шешељ као осуђени ратни злочинац седи у у Скупштини, иако му је по слову закона мандат престао оног тренутка када му је изречена осуђујућа пресуда. Због тога, наводи Чанак, свака одлука коју скупштина донесе са њим као човеком који се лажно представља као народни посланик, може бити доведена у питање пред Уставним судом.

Он упозорава да друштво мора да се брани од Шешеља, тако што ће сви актери са политичке сцене устати против онога што лидер радикала ради. Чанак тврди да је Шешељ „лажов и да сви то добро знају“, те да ће без икаквих скрупола употребити најпростачкији улични начин подвале, јер то не утиче негативно на његово бирачко већ му, напротив, доноси политичке поене.

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*