Чанак тражи хитно изручење Мире Марковић Србији

0

ви Сад-Према његовој оцени изручење Мирјане Марковић би помогло да се расветли политичка позадина убиства Славка Ћурувије и Ивана Стамболића, покушаји атентата на Вука Драшковића и „многим другим политичким убиствима и прогонима политичких противника.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак позвао је данас надлежне органе да затраже од Русије да изруче Србији супругу Слободана Милошевића, Мирјану Марковић, која је пре 15 година напустила земљу и сакрила се у Русији.Чанак је оценио да је „посебно интересантна“ чињеница да пријатељска земља као што је Русија од 2008. године пружа азил и Мирјани Марковић и њеном сину Марку Милошевићу, упркос томе што је Србија за њима расписала Интерполову потерницу.

„Како је уопште то могуће? То питање је руским званичницима требало да поставе све владе у протеклих десет година. Позивамо Владу Србије на челу са премијерком Аном Брнабић да то и учини“, поручио је Чанак.

 

Према његовој оцени изручење Мирјане Марковић би помогло да се расветли политичка позадина убиства Славка Ћурувије и Ивана Стамболића, покушаји атентата на Вука Драшковића и „многим другим политичким убиствима и прогонима политичких противника“.

„Такође, сигурно би надлежним органима пуно тога могла да каже и о изношењу новца из землље, шверцу цигарета, ратовима и паравојскама, пљачкама друштвене имовине, хиперинфлацији и многим изборним манипулацијама“, додао је Чанак.

Подсетио је да је 2. и 3. фебруара навршена 21 година од демонстрација грађана Београда против изборне крађе коју је организовала „власт њеног мужа и ње лично“.

„Полицијске снаге су грубо насрнуле на демонстранте на Бранковом мосту, због чега је 29 људи затражило помоћ у Ургентном центру, а грађани су на минус шест степени Целзијуса поливани леденом водом“, подсетио је Чанак и додао да је у томе учествовао и данашњи министар одбране Алекандар Вулин.

Чанак је позвао надлежне да затраже изручење како би „коначно била отклоњена и свака сумња да је разлог што се та могућност не спомиње то што су њени поједини миљеници и саучесници услед изостанка лустрације, не само на слободи, него чак и министри“.

 

 

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*