Чеда: Јавност очекује од Јанковића и Јеремића да се договоре

Председник ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да је важно да се будући кандидати за председника Србије Вук Јеремић и Саша Јанковић што пре изјасне о предлогу да грађанска демократска опозиција на председничким изборима наступи с једним, заједничким кандидат

0

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је данас да је важно да се будући кандидати за председника Србије Вук Јеремић и Саша Јанковић што пре изјасне о предлогу да грађанска демократска опозиција на предстојећим председничким изборима наступи с једним, заједничким кандидатом.

„Њих двојица треба јавности да кажу да ли су спремни за такав договор, који је њихов циљ на овим изборима и шта је у овом тренутку важније од потребе и жеље грађана да виде опозицију с једним кандидатом“, рекао је Јовановић, наводи ЛДП у саопштењу.

Јовановић је оценио да истовремене кандидатуре деле бирачко тело и тако смањују изборне шансе свих који су незадовољни премијером Србије Александром Вучићем, који ће на изборима бити кандидат владајуће коалиције.

„Тај ризик додатно увећава одлука Јеремића и Јанковића да у кампањи маргинализују конкретну сарадњу и партнерство са опозиционим партијама, што је, по правилу, у прошлости увек водило ка неуспеху. Колико је погрешна та стратегија доказује и сама кандидатура Вучића, који је прво себи обезбедио позицију јединог кандидата свих странака владајуће коалиције, тако додатно хомогенизујући њихово чланство“, навео је председник ЛДП-а.

Јовановић је рекао да „друштво очекује од Јеремића и Јанковића да своје амбиције подреде интересима људи“, пошто се, како је навео, „отвара реална прилика“ да заједнички кандидат уђе у други круг.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*