Чеда: Јеремић је велики калкулант!

0

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић каже да ће учинити све да грађанска и демократска опозиција на председничке изборе наредне године изађе са заједничким кандидатом.

Kако каже, врло радо ће разговарати са заштитником грађана Сашом Јанковићем ако одлучи да се кандидује и ако буде желео тај разговор.

“И најискреније, сваком ко покаже способност да води ту врсту политике, мислим да смо дужни да помогнемо и да ту нема никаквих дилема. Али оно што никада нећу пристати да радим то је да од избора правим параван за битке које смо у прошлости водили па губили, које треба да баце прашину у очи овом друштву“, рекао је Јовановић на Скупштини градског одбора ЛДП у Kрагујевцу.

Такође, та странка је навела да је Јовановић додао да ЛДП треба да пошаље јасну поруку да не жели Томислава Николића на месту председника државе, већ да жели да Србија добије председника који ће заиста представљати читаво друштво.

Јовановић је додао да је један од могућих заједничких кандидата Вук Јеремић „велики калкулант“, да је то одувек био и додао је да се он неће кандидовати на председничким изборима.

„Није он никакав десничар, он је то постао онда када је то у Србији било корисно. Ниси могао да будеш Kоштуничин министар спољних послова, а да водиш нашу политику. Па, још кад је видео да га због тога подржавају сви, што би то мењао? Он се неће кандидовати на овим изборима, осим уколико не буде видео неку корист за себе, коју ја, у овом тренутку, не могу да наслутим”, каже Јовановић.

Према његовим речима, Јеремић зна да ће се у том случају кандидовати премијер Вучић и да ће ту изгубити:

“Али ће у том дуелу онда Вучић оставити владу, коју ће потом водити неки његов Мирко Цветковић, а то је најсигурнији начин да врло брзо имамо нове парламентарне изборе јер тада он неће имати никакав ауторитет“, рекао је Јовановић у Kрагујевцу

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*