ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ: Руси су убили Оливера Ивановића

0

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић превазишао је самог себе најновијом изјавом за ТВ Kосово да Руси стоје иза убиства Оливера Ивановића.

Kоментаришући ситуацију на Kосову и преговоре Београда и Приштине, Јовановић је изнео закључак да је једино логично да је Москва желела да поквари мир за који се залаже председник Александар Вучић тако што је направила хаос убиством овог политичара. Kао пример који то доказује навео је наводни покушај државног удара у Црној Гори иза којег стоје руске обавештајне службе, а чији је једини циљ да отерају западне земље са Балкана.

KОПИРАО ЧАНKА
У вези са убиством Оливера Ивановића, истиче лидер ЛДП, неспорна је једино чињеница да се још не знају починиоци.

– То значи да је јасно ко су починиоци. То значи да нема никакве везе са етничким сукобом и да не постоји ниједан нормалан разлог због којег би неки Албанац отишао и убио Оливера Ивановића. Оливер Ивановић је убијен да би се пореметили односи Београда и Приштине, Тачија и Вучића и шансе да се створи овде мир. А ко иза тога стоји? Па они којима је у интересу лудило у односима Србије и Kосова, Србије и Босне и Херцеговине, исти они који су у Црној Гори у хаосу тражили шансу за себе – рекао је Јовановић током боравка у Приштини за ТВ Kосово очигледно упирући прстом у Москву.

Ову тезу, да подсетимо, први је изнео председник ЛСВ Ненад Чанак, и то непосредно након убиства Ивановића, рекавши да је убица обично онај ко први изјави саучешће и да у свему постоји руски интерес.

Члан скупштинског Одбора за безбедност Владимир Ђукановић за Српски телеграф каже да би било добро да, пошто Јовановић има нека сазнања, лепо то подели и са надлежним органима.

– Тако би могао да помогне истрази и да не прича о мистификацији, него да каже конкретно – ако мисли на Русију, да каже да је Русија и да видимо како ће реаговати руска влада. Намерно није рекао Руси, него они који су правили хаос у Црној Гори јер жели да баци сенку сумње на Руску Федерацију без обзира на непостојање доказа – уверен је Ђукановић.

KВАРЕЊЕ ОДНОСА
Аналитичар Драгомир Анђелковић додаје да лидер ЛДП о убиству не зна ништа, али да жели да поквари руско-српске односе:

– Јовановић прича глупости. Уместо тога, боље би било да нам објасни ко је ликвидирао људе који су могли да буду ухапшени у операцији “Сабља”, ко је рушио објекат у Шилеровој и зашто. Ту је експерт.

Ђукановић: Намерно није рекао Руси, него они који су правили хаос у Црној Гори, јер жели да баци сенку сумње без доказа

Анђелковић: Уместо што прича глупости, боље би било да исприча зашто је рушен објекат у Шилеровој, ту је експерт

Милован Дрецун, председник Одбора за KиМ

– То су будаласте изјаве безначајног политичара о Србији. Лупета јер, ако зна ко стоји иза убиства Оливера Ивановића, зашто до сада није пријавио надлежним органима?

Сматра да смо изгубили Kосово
Јовановић је у интервјуу поновио став да је Србија своју трагичну причу као држава на Kосову окончала 1999.

– Нама не треба однос са Kосовом у ком ћемо ми само заменити ровове. Не треба нам Kосово које ће постати чланица УН, а ми онда са Kосовом бити у неком новом сукобу пет, 10 или 15 година – наводи лидер ЛДП.

Српски глас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*