ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ: Србијом влада националистичко лудило

0

Председник ЛДП Чедомир Јовановић критиковао је данашње изјаве владике Амфилохија и посланика Славише Ристића, који је претио председнику Србије, оценивши их као „слику српске болесне стварности којом влада националистичко лудило“.

Јовановић у саопштењу за медије наводи да изјаве владике Амфилохија и посланика Ристића нису само израз вишедеценијске погрешне политике и личне неодговорности, већ како сматра, и „болесно хушкање на нови рат Срба и света, којем још само претходи наше међусобно клање у борби њих, самопроглашених патриота, и нас, већ жигосаних издајника“.

Он је поручио да и српском и косовском друштву треба мир, а да то подразумева договор Срба и Албанаца.

„У свету сталних промена, мало има места за наше нерешене проблеме и свака неодлучност ће нас скупо коштати и то, пре свега, људе који не могу више да стоје на ногама после тридесет година уништавања њихових живота“, наводи Јовановић и додаје да након шест година власти, председник Србије Александар Вучић јесте одговоран за атмосферу у друштву, али да је заједничка српска слабост жеља да се сви око нас промене, док ми остајемо исти и сами.

„Чак и да се ради само о Вучићу и његовој власти, дужни смо да, као и увек, злочин назовемо правим именом, а злочиначким намерама супротставимо нашу жељу да својој деци оставимо бољу земљу од данашње Србије, пре свега мирну са собом и свима од којих тај мир зависи“, наглашава Јовановић.

Нападање било кога због Косова, додаје он, претње убиством или добро познате клетве одраз су кукавичлука и болесне потребе да се и данас, после свега, на теми Косова политички профитира и страначки ратује, без икаквог смисла и идеје.

„Мало је времена остало да се они који виде опасности садашњег тренутка удруже и покажу да постоји један пут. То подразумева трајни мир са косовским Албанцима, договор два друштва о будућности региона и стављање тачке на отворени сукоб који ће, ако се не реши, прогутати и нас и оне за које смо одговорни“, каже Јовановић и позива политичке актере да се не боре за проценте, већ да разумеју да прво мора да се направи држава.

Tanjug

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*