ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ: Вучић мора да се ОТВОРЕНО супротстави ЦРKВИ

0

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић сматра да је у јавном интересу да сви, а посебно председник Србије Александар Вучић, престане са лагањем народа о Kосову и да се јасно супротстави Цркви и свима који нас опет хране митовима и фантазијама.

„Јавни интерес нас обавезује, све нас, а Вучића посебно, да престане са деценијским маниром лагања народа, и да се јасно супротстави Цркви и свим онима који се гурају под њихове скуте и у 21. веку нас опет хране фантазијама, митовима и легендама“, каже Јовановић за данашње издање листа Данас.

Он сматра да Цркву не интересује да тражи опрост грехова који су са њеним благословом злочинци починили широм Kосова, нити их интересује што би се сваки дан у Србији претворио у 24. март уколико би неко поново спроводио политику коју они прповедају.

„Не могу да ликујем над чињеницом да се Вучић налази под огромним притиском да реши косовско питање. Моју и подршку ЛДП-а су имали сви који су хтели да пресеку тај Гордијев чвор“, каже Јовановић и наглашава да није довољна Вучићева жеља, његова лична политичка промена, или његов однос са Тачијем (председником Kосова Хашимом) да бисмо ставили тачку на проблем Kосова.

„Морамо да променимо друштво, да друштво то прихвати, ако су промене личне и своде се на однос Вучића и Тачија, онда ће коначно решење бити само извор нових фрустрација“, каже Јовановић.

Он такође сматра да ће се тиме што ће Kосово постати члан УН само променити ровови у којима се налазимо, а сукоб ће остати исти.

„Нити ће косовски Албанци пронаћи срећу тим чланством у УН, нити ми своју срећу можемо да градимо на покушајима да их у томе спречимо, а који су унапред осуђени на неуспех“, каже Јовановић.

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*