Чеда: Патријарх Иринеј и министар Поповић нарушавају добре односе са Црном Гором!

0

Најновији напади националистичких снага у Србији, овог пута на Црну Гору, које је започео патријарх Иринеј, а наставио министар у Влади Србије Ненад Поповић којем су и фотеља, и глава, и шефови у Москви доказ је да су антиевропске снаге у земљи већ у бескрупулозном сукобу, не само са нама и нашим пријатељима, комшијама, истомишљеницима, већ и са нашом децом, које би да осуде на живот у деведесетим на који смо већ једном сви ми били осуђени, изјавио је предсједник српске Либерално- демократске партије Чедомир Јовановић.
“Неприхватљива је данашња изјава министра Поповића који злоупотребљава министарско мјесто, а које је добио по жељи Русије, у којој се обрачунава са властима у Црној Гори, понављајући већ познате изјаве националиста у овој држави, чија је једина идеја да нас посвађају са Западом и сусједима, јер само тако могу наћи простор за преживљавање своје политике која је уништила ову земљу и учинила нас једним од најсиромашнијих друштава у Европи. Опасно је давати изјаве које служе само за унутрашњу употребу и чување имиџа заштитника пропалих идеја, пошто када се год из Београда бринуло за положај Срба у региону, то се завршило поразом управо грађана српске националности и погоршавањем њиховог статуса”, навео је Јовановић.

Kако је додао, јасно је да остаци губитничке политике Милошевића, делови власти и опозиције, Црква, чувари пропалих пројеката уједињења Срба у једну државу раде свакога дана на погоршању односа са свима онима од којих зависи наша будућност и сигурност.

“Данас су на задатку минирања договора са косовским Албанцима по сваку цијену, трудећи се да унапријед униште сваку шансу да Београд и Приштина коначно постигну компромис који нам свима доноси мир. Умјесто рејшења нуде замрзавање у деведесетим, као алтернативу договору нуде сакривање иза пропалих идеја Милошевића и Kоштунице, оне од којих зависимо гледају као непријатеље, док се труде да сваку земљу у окружењу, која је одабрала недвосмислено свој пут, саплићу и то преко кичме оних који су већ једном у заједничкој земљи платили цијену њиховог лудила и болесне амбиције да се из Београда управља судбинама људи. Србија неће пронаћи своју срећу тиме што из своје немоћи показује фрустрације, нити ће било ко боље живјети зато што га штите попови и руски најамници, већ је то управо пут у пакао у којем смо сви једном заједно били, и из кога су сви побјегли од нас док смо ми остали сами да режимо на све око себе. Зато нам је потребна политика која рјешава конфикте у региону, улазак у НАТО који нам гарантује безбједност, историјски компромис са Албанцима који доноси мир, као и договор са свима који су данас на супротним странама, јер је тешко разумјети да смо посљедња држава у Европи која не умије да формулише потребе и у складу са њима остварује своје интересе. То је једина шанса овој земљи да преживи, а све друго што се данас нуди као избор корак је ка још једној нестабилности која са собом носи нестанак друштва које је платило цијену због тога што је сваког пута правило погрешне изборе који су коштали све нас, а данас пријете да коштају и нашу децу”, истакао је Јовановић.

 

актуелно

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*