Чеда: Подршка демонстрантима! Представник ЛДП-а у РИК-у подноси оставку

0

Председник ЛДП Чедомир Јовановић најавио је да ће представник те странке у РИК-у у понедељак поднети оставку и на тај начин, како је рекао, пружити подршку једном од главних захтева студената који се боре за реформу изборног законодавства.

Према његовим речима, захтеви студената, који већ данима протестују на улицама највећих градова у Србији, не смеју бити игнорисани и на њих се мора што пре одговорити, саопштено је из ЛДП.

Јовановић у изјави указује и да партије и појединци не смеју да злоупотребљавају протест студената, који, како каже, своје незадовољство животом који им се нуди исказују свакодневним шетњама и листом захтева којом Србију желе да мењају у земљу у којој ће моћи и да живе, а не само из ње да оду.

Политичари, према његовом мишљењу, треба да ураде једино што је нормално и у овом тренутку потребно и да уместо „шупљих хвалоспева и глупих критика” помогну да се испуни онај студентски захтев за који су лично одговорни.

„Зато ће представник ЛДП-а у РИК-у у понедељак поднети оставку и поред тога што је током целог изборног процеса радио поштено и у складу са законом указивао на одређене неправилности у поступању чланова РИК-а”, навео је Јовановић.

Он је оценио и да циљ студената да се измени изборно законодавство, као и гест ЛДП не воде Србију у дубље поделе, већ, како каже, отварају перспективу нормалног живота читавој земљи.

„Овако подељени, неспособни да пронађемо заједнички језик, правимо жртве од свих грађана, а на првом месту студената, који су најневинији међу нама, јер се данас боре за бољу Србију у којој ћемо сутра живети, за разлику од безидејних или непријватљиво погрешних странака које су себично опседнуте процентима, мандатима или лидерством”, закључио је Јовановић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*