Чеда: Русија води прљав рат против Србије и не да нам да водимо нормалан живот!

0

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић затражио је одржавање посебне седнице Скупштине Србије посвећене о безбедносној ситуацији у земљи.

Јовановић сматра да би на тој седници, која може бити и затворена за јавност, посланици требало да добију одговоре ко су људи који су у Србији ухапшени због организовања терористичке акције у Црној Гори, под каквом кривичном пријавом и која обавештајна служба је била њихова логистичка подршка.

Лидер ЛДП-а је конференцију за новинаре премијера Александар Вучића после седнице Бироа за координацију служби безбедности оценио као једном од најтежих и да сви треба да буду забринути због онога што је на њој саопштено.

– Нико нормалан не може игнорисати таква питања, с обзиром да из њих произилазе и нека друга питања, да ли је све оно, као што ми тврдимо што се десило у Црној Гори, порука Вучићу, његовој Влади и Србији којом се нама не допушта да водимо самостално европску политику и решавамо проблеме – рекао је Јовановић новинарима у парламенту.

Он је казао да то нису сигурно западне обавештајне службе, јер њима није циљ удаљавање од Европске уније и НАТО, већ да тако нешто одговара само Русији.

– Против Србије се води најбруталнији рат. Нама се не дозвољава да живимо нормалан живот, да уђемо у Европску унију и да се приближимо НАТО-у, иза свега тога стоји Русија. То не смемо да игноришемо – рекао је Јовановић.

Он каже да је сценарио у Црној Гори био јасан – да је у изборном дану требало пуцати у грађане Црне Горе у униформама црногорске полиције, да се за то оптужи власт како би се срушила, „јер нема право да постане чланица НАТО и ЕУ“.

– Ми мислимо да је евроатлантска будућност Србије једини адекватан одговор на проблеме – поручио је Јовановић.

 

 

 

Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*