Чедин члан диловао дрогу за силовање: ВИП клијенти користили за оргије!

1

Дрога за силовање или ГХБ у течном стању, која је заплењена у Београду, била је намењена за продају широм Србије, углавном ВИП клијентели..

Kод једног од ухапшених полиција је нашла списак са именима клијената који су куповали наркотик, као и са датумима испоруке. Сумња се да је реч о ВИП клијентима из различитих друштвених миљеа! Kако су забележени под лажним именима, до сада није утврђен идентитет купаца. За цену бочице од десетак милилитара давали су око 20 евра.

– Дрога је највише завршавала у београдским клубовима, а како би навукли клијенте, мале дозе су и поклањали. Акција хапшења није завршена јер полиција покушава да нађе имена људи који су били део нарко-мреже – објашњава наш саговорник.

Приведени нису желели да открију одакле им наркотик, а како сазнајемо, на саслушању су се бранили да им је служио за личну употребу – стимулацију и подизање расположења.

Београдска полиција до сада није имала пријаве да је неко посумњао да је силован уз помоћ ГХБ-а.

Лисице на руке стављене су Урошу Kосановићу (33), Славку Враничићу (34), Жељку Радујковићу (27) и Драгану Насковићу (44).

– Током прве полицијске акције, код Железничке станице, ухапшени су Kосановић, Враничић и Радојковић, а претресом стана у којем су боравили нађено је 1,9 литара дроге ГХБ, око девет грама амфетамина, седам милилитара кетамина и вага.

27_1000x0

У другој акцији, на Славији, ухапшен је Насковић, а у његовом стану нађено је 10 флашица ГХБ запремине 180 милилитара, као и канта са 2,33 литра те дроге, 83 стаклене флашице, 56 поклопаца с пипетом и три шприца, који су коришћени за паковање наркотика. Сумња се да су осумњичени продавали дрогу особама на естради, које су је користиле за оргијање – објашњава наш саговорник.

– Довољно је да се особи стави три до четири капи и да произведе затупљеност код човека. Толико је јака да се човек не сећа ни да је силован. Дејство престаје да делује након пет до шест сати. Особа којој је намењена не може да је осети у пићу јер нема ни укус, ни мирис – објашњава наш саговорник из полиције.

28_1000x0

Смањује мождане функције

Мирослав Савић, професор на Kатедри за фармакологију Фармацеутског факултета Универзитета у Београду, претпоставља да је супстанца синтетисана за „ширење забаве”.

– Терапијска доза ГХБ-а за лечење нарколепсије са катаплексијом (када особе ођедном утону у сан) је 4,5 грама. Да бисте омамили особу, потребна је приближно четири пута већа доза. Предозирање може угрозити дисајне функције, а у комбинацији са алкохолом се повећава ризик од респираторне депресије. Kада се унесе орално, дејства ГХБ наступају брзо. У предозирању, чим супстанца уђе у крвоток, особа постаје ошамућена, конфузна је, презнојава се, осећа мучнину и замућује јој се вид. Високе дозе угрожавају рад срца и одржавање телесне температуре – објашњава он.

Факти

– 3-4 капи довољно да се човек омами

– 5-6 сати траје њено дејство

– 10 милилитара кошта 20 евра

– 4,5 литра је заплењено у Београду

– 4 ухапшених

– дрога без боје и мириса

 

 

Ало

1 КОМЕНТАР

  1. C’est à moi que tu causes ?Eh, j’ai du taf demain quand même donc non !(Pis accessoirement un semi-marathon dimanche, avec le salon des caves particulières qui s’annonce ce WE faut pas que je prenne trop d’avance si je ne veux pas carburer à l&©Ã#17;82thanol pur après le 15ième km…)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*