Чедомир Антић: Инцидент на трибини о Српској нису изазвали десничари него анархисти

  0

  Инцидент на Филозофском факултету у Београду изазвали су анархисти, а не десничари, рекао је данас историчар Чедомир Антић, учесник трибине на којој је избио инцидент.

  Према његовим речима, Филозофски факултет већ десет година терорише група анархиста, који се буне, јер им није успела блокада ове године.

  – Имали су обичај да без разлога блокирају по један семестар факултета. Пре две године ја сам се супротставио њиховој блокади и тада су ме они, да кажем, лоше уписали – рекао је Антић за РТС.

  Kако каже, најављивали су да ће прекинути трибину, ове године незадовољни и пресудама које су стигле против њих због напада на професоре и студенте.

  – Толико су то дуго најављивали то да су онда дан пре трибине најавили да ће у ствари фашисти прекинути трибину – каже Антић.

  Kако је објаснио, један од анархиста је изашао и прекинуо трибину на начин на који су прекидали наставу већ годинама, а онда су се појавиле три особе које су као њему претиле да ће га тући.

  – По осмесима које су размењивали ја бих рекао да је то договор, нажалост, медији су пренели тумачење анархиста који су снимали тих 40 секунди – рекао је Антић.
  – Нисмо видели ни једну ознаку фашистичку, нити је било после прекида, не знам зашто би неки фашиста прекидао Пеђу Марковића или Чедомира Антица, али знам зашто је неки анархиста то покушао – јер су незадовољни обављањем једног посла, једног злог посла који већ десет година обављају на Филозофском факултету – рекао је Антић.

  Трибина је прекинута накратко, а после настављена и трајала је два сата

  Неколико младића прекинуло је синоћ трибину о историји Републике Српске на Филозофском факултету у Београду, напало студенте који су присуствовали скупу.

   

   

   

   

  Танјуг

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *