ЧЕДОМИР АНТИЋ: Косово треба поделити, али ће Вучић пристати и на мање

0

Гост нове епизоде емисије „Расправда“ је историчар и функционер Народне странке Чедомир Антић.

Антић је у емисији рекао да Србија мора да се реформише да би повратила контролу над Косовом и Метохијом. Он је рекао да је од 2000. године Србија на Косову уложила милијарде евра али да су та средсва злоупотребљена како би се неколико људи обогатили и како би појединци избегли плаћање ПДВ.

Он је говорио о грешкама српских власти које су довеле до садашње ситуације на КиМ. Антић је објавио да би поновна интеграција Косова у Србију био дуг процес, али да нико у Србији се не бави озбиљно тиме нити ради на томе.

Антић је критиковао и однос елита у Србији према КиМ које говоре шта не желе да ураде, али да нико не говори шта треба да се уради.

Такође, се заложио за поделу Косова и историјски договор са Албанцима, као и да се Србија избори да Грачаница и Штрпце добију већу аутономију у оквиру шиптарског дела Косова. Он је међутим рекао да му делује да ће власт Александра Вучића пристати и на много мање од тога.

Професор Антић је у емисији говорио и односу Русије и Србије, утицају Руса на српска политичка дешавања и поставља питање зашто Руси не подрже неку од проруских опозиционих опција.

правда

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*